Поради непочитување на здравствените мерки

Казни за 331 граѓанин без заштитна маска

Полицијата во текот на изминатото деноноќие им изрече казни на 331 лице кои биле затекнати без маска или друг вид заштитна прекривка преку устата и носот.

Вкупно 331 прекршок за неносење заштита на лице се изречени во изминатите 24 часа во целата земја, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со епидемијата од коронавирусот.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе