Казнети сопственици на возила со затемнети стакла

Сообраќајната полиција казни 22 сопственици на возила кои без довола ги затемиле стаклата. Полициската акција била спр

Министерството за внатрешни работи во периодот од 11 до 17 овој месец спроведе акциски контроли на територијата на државата во однос на неисполнување на пропишани услови за затемнување на стаклата на возилата.

Како што се наведува во соопштението на МВР, при контрола се санкционирани 22 учесници во сообраќајот.

 

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на стандардните алатки. 

повеќе

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво.

повеќе