Поради непочитување на здравствените мерки

Казнети 468 лица кои биле затекнати без маска на лицето

Во текот на изминатото деноноќие полицијата казни 468 лица кои биле затекнати на отворен или во затворен простор без маска на лицето и носот, или друг вид прекривка како заштита од ширење на коронавирусот.

Во текот на изминатото деноноќие, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 468 прекршоци, соопшти МВР и апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со ковид-19.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе