Казнети 253 возачи за брзо возење

За време на вчерашните радарски контроли на улиците и патиштата низ земјата казнети се 253 возачи. Од нив, 103 возачи ја пречекориле дозволената брзина во населени места,

Од  казнетите 253 возачи, осум возеле со брзина од над 50 километри на час од дозволената со сообраќајните знаци, а двајца ја пречекориле дозволената брзина за повеќе од 70 километри на час, велат од МВР.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе