Казнети 204 возачи во Скопје, секој четврти од нив мотоциклист

За време на вчерашните сообраќајни контроли во Скопје казнети се вкупно 204 возачи за разни прекрпоци, а од тоа 53 се возачи на мотоцикли.

За брзо возење се казнети 32 возачи, изречени се  21 казна за за возење без возачка дозвола, пет мерки за користење мобилен телефон, 10 санкции за нерегистрирани возила, шест мерки за минување на црвено светло, како и за други прекршоци..

Засилените акциски контроли продолжуваат, велат од МВР и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе