Сообраќајна контрола

Казнети 200 возачи за брзо возење

За време на вчерашните радарски контроли на улиците и патиштата низ земјава соообраќајната полиција казни 200 возачи за брзо возење. Повеќе од половината од казнетите возеле со неприлагодена брзина во населени места.

Од казнетите, тројца возачи возеле со над 50 километри на час над дозволената брзина. Притоа, 116 возачи ја пречекориле брзината во населено место, а 84 надвор од населено место.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредува полицијата и апелира до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе