Казнети 14 возачи во Скопје за минување на црвено светло

На територија на град Скопје за време на сообраќајните контроли, вчера изречени се вкупно 174 мерки, меѓу кои 14 за минување на црвено светло,  за брзо возење 11 санкции, 20 мерки за возење без возачка дозвола, 13 санкции за технички неисправни возила во јавниот превоз.

Фото: П.Џ.

Изречени се и осум санкции за непрописно престигнување и обиколување, пет мерки за вградени неатестирани фолии (затемнети стакла), три санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл...

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови, велат од МВР и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Легенда под Главна слика

Фото: П.Џ.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе