Сообраќајна контрола во Скопје

Казнети 12 лица кои возеле без возачка дозвола

За време на сообраќајните контроли во Скопје, покрај за брзо возење, што вообичаено се и најбројни од изречените казни, полицијата казни и пет возачи кои не пропуштиле пешаци на пешачки премин, како и 12 лица кои возеле без возачка дозвола.

„На територија на град Скопје изречени се вкупно 108 мерки, меѓу кои за возење без возачка дозвола 12 санкции, осум мерки за непочитување на првенство на минување, пет санкции за недавање првенство на минување на пешаци. Изречени се и осум мерки за користење мобилен телефон, три санкции за нерегистрирани возила, девет мерки за минување на затворен сигнал (црвено светло), три санкции за возење под дејство на алкохол, шест мерки за некористење сигурносен појас“, информира МВР и предупредува дека и во наредниот период продолжува со засилените акциски контроли во сообраќајот.

Трендот на заминување на младите од родната земја е загрижувачка појава која се случува во Македонија.

повеќе

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе