Касиерка без покритие уплаќала во апарати од автомат клуб

И.М. (25) од Ресен и И.И. (39) од Сарај добија кривични пријави поради сомневање дека сториле кривични дела „затајување" и „поттикнување".

На 17 септември во периодот од 22 часот до 7 часот наутро наредниот ден во автомат клуб на булеварот „Октомвриска револуција“, првопријавената, вработена како касиер, заедно со второпријавениот, кој бил гостин во казиното, во договор, во повеќе наврати извршила уплата на парични средства на повеќе апарати без покритие.

На тој начин тие се стекнале со противправна имотна корист во вредност од 251.540 денари. 

Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака го игнорираа влошувањето сè додека не заврши гласањето.

повеќе

Како Босна и Херцеговина се справи и се уште се справува со кризата предизвикана од пандемијата? Зошто немавме единствен кризен штаб на ниво на држава? 

повеќе

На 2 јуни во Црна Гора беше прогласен крај на епидемијата. Од првиот бран, земјата излезе со следниот биланс: 324 заразени и 9 починати лица.

повеќе