Казнети 11 возила за јавен превоз поради неисправност на територија на СВР Тетово

Полициски службеници на СВР Тетово денеска од 8 до 12 часот спровеле акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на патници, пред се автобуси и комбиња. При контролата, откриени и санкционирани се 11 технички неисправни возила (пет во Тетово и шест во Гостивар), од кои шест возила (ТЕ-4 и ГВ-2) имале неисправни сопирачки, три (ГВ) биле со неизвршен технички преглед, едно (ТЕ) со неисправен уред и едно возило (ГВ) не поседувало потребна опрема.

Во контролата, соопштија денеска од МВР, биле констатирани и 17 други видови сообраќајни прекршоци (ТЕ-11 и ГВ-6) кои, исто така, биле заокружени со поднесоци и кои ќе се соочат со адекватни парични глоби.

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе