Kамион удри во старата патарина кај Градско (ФОТО)

Камион со приколка синоќа удри во објектот од старата патарина кај Градско. Шоферот поминал со полесни повреди, а причинета е голема материјална штета. Товарното возило удрило во бетонските штитници од кабините на патарините.

На истото место на старата наплатна рампа досега се случија неколку сообраќајни несреќи. Новата наплатна рампа е преместена на еден километар пред старата во правец Скопје-Гевгелија, а се чека на целосно отстранување на старата наплатна рампа.

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе

Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.

повеќе