Камери го снимиле како краде вреќи цемент од градската депонија во Дебар

Безбедносните камери поставени неодамна на градската депонија во Дебар „уловиле" лице како краде вреќи со цемент што се дел од градежниот материјал кој се користи во изградбата на оградата на депонијата.

Како што информираа од Општината, во тек е постапка за утврдување на идентитетот на лицето по што против него ќе се превземе соодветна законска постапка.

На градската депонија се спроведуваат активности за нејзино уредување, но и поголема контрола врз неа, што е последователна активност на локалната власт во напорите за почист град.

На овој начин, ќе се минимизираат и честите проблеми, како што се палење на отпадот, депонирање отпад без критериуми во и надвор од депонијата.

По поставувањето на безбедносни камери и светилките, во тек е изградба на бетонска ограда со рампа на влезот, додека другиот дел од депонијата ќе биде ограден со челична жица.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе