Во Скопје

Кај српски државјанин пронајдени украдени предмети

Во Скопје на булеварот „Кузман Јосифоски Питу", при легитимирање и преглед на лицето К.К.(34) од Република Србија, биле пронајдени предмети кои потекнуваат од кривично дело кражба.

Лицето било приведено во полициската станица Аеродром за понатамошна постапка.

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе