Кај Сити мол „врие” од полиција, се трага по оружје и дрога

Голема акција на МВР се одвива на третиот кат во паркингот на Сити мол, пишува Република. 

Според неофицијалните информации, полицијата фатила две возила со дрога и оружје, мерцедес и уште едно возило за кое нема информации. 

Од МВР најавиле дека со детали ќе излезат откако ќе заврши акцијата. 

 

Од една страна, Уставот му доделува бројни функции, а од друга страна, скржаво ги определува средствата за нивно остварување на практичен план.

повеќе

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе