Кај осуденик во затворот во Прилеп најдена прашкаста материја

Вчера во ОВР Прилеп, од Казнено-поправен дом, затвор Прилеп било пријавено дека кај осуденикот Е.Ј.(32) од Република Албанија била пронајдена прашкаста материја.

Полициски службеници излегле на местото и прашкастата материја била одземена за понатамошна постапка.

По комплетно расчистување и документирање на случајот ќе следи соодветен поднесок.

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе