Во Тетово

Кафеана во Тетово работела - лишена од слобода сопственичката

Вчера во 13.10 часот полициски службеници од СВР Тетово извршиле контрола во угостителски објект на ул.„120" во Тетово кој бил отворен и во кој биле послужени неколку гости. Објектот е времено затворен од Државен пазарен инспекторат, а сопственичката Ј.Б.Н.(49) е лишена од слобода. По целосното документирање на случајот ќе биде поднесена кривична пријава.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе