Во Тетово

Ја допирал по телото малолетната ќерка на соседите, тие го пријавиле во полиција

Родители во полиција пријавиле сосед дека ја допирал нивната ќерка по што пријавениот е лишен од слобода. Настанот се случил вчера околу 20 часот во Тетово.

И.К. (69) е лишен од слобода вчера вечрта во 22.10 часот на улицата.„Тодор Циповски-Мерџан" во Тетово. Според пријавата, И.К. околу 19.45 часот ја допирал по телото малолетната ќерка на соседите.

Полицијата пријавеното лице го задржа во полициска станица и по документирање на случајот во соработка со јавен обвинител, ќе биде поднесена соодветна пријава, велат

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе