Пријава за кумановец

Извршил полов напад на 13-годишно девојче

Полицијата поднесе кривична пријава против Б.Ф. (21) од Куманово, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело полов напад врз малолетник кој не наполнил 14 години.

Пријавениот, според МВР,  во претпладневните часови на 19 септември во неговата семејна куќа во Куманово, извршил полов напад на 13-годишно девојче.

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе

Во нашето општество сме опкружени со многу, многу партизани. Партизани во политиката, партизани во образованието и науката, партизани во бизнисот...

повеќе