МВР и пожарникарите во заедничка акција

Извлечено возилото што утрово падна во Вардар (ФОТО)

Екипи на МВР и на Противпожарната бригата успеаја да го извлечат паднатото возило во реката Вардар во Скопје, во близина на пешачкиот мост кај болницата „Систина". Возилото беше потопено под вода, но екипите на МВР и пожарникарите со сајли го извлекоа од водите на Вардар. 

Станува збор за автомобил марка „поло" кој утрово околу 8 часот бил забележан превртен во Вардар од страна на случаен минувач кој пријавил во полиција.

Засега нема информации како возилото завршило во реката, ниту дали има повредени лица.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе