ВО РАДОВИШ

Измамник сакал да продаде „златни“ предмети за 1.000 евра

Радовишката полиција поднесе кривичнa пријавa против Ѓ.Д. (46) од Штип, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело измама.

На 7 август околу 17.30 часот, Ѓ.Д. со уште едно засега непознато лице во златара лоцирана на ул. “22-ри Октомври“, во Радовиш на вработената Ј.Т. и понудиле на продажба златни предмети.

Откако Ј.Т. направила основни проверки на златните предмети прифатила да ги откупи и им исплатила сума од 62.400 денари. Сомневајќи се во составот на златните премети, откако Ѓ.Д. и другото лице излегле брзо од дуќанот, Ј.Т. извршила дополнителни проверки на златните предмети, при што утврдила дека во составот имаат и друг метал, односно дека се работи за фалсификат.

Ова повеќе не е „бегалска криза" ниту „криза за управување со бегалци". Сега веќе е хуманитарна криза по сите дефиниции.

повеќе

Али Ахмети на средбите со Тачи и Харадинај изразил уверување дека македонските Албанци се подготвени да имаат блиска соработка со Косово во насока на проширување на влијанието на албанскиот фактор.

повеќе

Сега треба лидерите во Скопје, Атина, Брисел, па дури и во Вашингтон да осигурат дека храброста што ја покажаа македонските граѓани нема да биде залудна.

повеќе