Во општина Желино

Изгореа шума и дрвени бандери на ЕВН

Вчера околу 00:10 часот во СВР Тетово било пријавено дека на место викано „Суроч", атар на село Луковица, општина Желино, настанал пожар на шумски предел сопственост на ЈПУ-ЗПП „Јасен"-Скопје.

Со пожарот била зафатена нискостеблеста шума и биле оштетени четири  дрвени бандери од среднонапонска мрежа, сопственост на ЕВН – подружница Тетово.

Пожарот бил изгаснат, а повредени лица нема. Увид извршила екипа од СВР Тетово.

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе

Макси помпа, просечен дипломатски и небитен медиумски ефект.

повеќе