Изгоре куќа во скопско Батинци

Во скопското село Батинци изгоре куќа. Како што информираат од Противпожарната бригада на Град Скопје, пожарот избувнал на полноќ на улицата 6 бр.14.

Екипите интервенирале на терен од полноќ до 2,40 часот изутрината.

Пожарот го гаснеле шест возила и 14 пожарникари.

Од огнот се зафатени 100 квадратни метри, а штетата не е утврдена.

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе