Изгоре камион и дел од магацин во Струмица

Во магацин на улицата „Маршал Тито" во Струмица утрово се запалиле товарно возило и дел од покривната конструкција на магацинот, информираат од Територијалната противпожарна единица на Струмица.

Во гаснењето на пожарот учествувале седум пожарникари и три противпожарни возила.

Пожарот е изгаснат, а балгодарение на навремената интервенија спречено е негово ширење на  соседните простории. 

Два месеци по недобивањето датум за преговори за членство на Македонија во ЕУ, малку знаеме која беше улогата на Бугарија во тоа.

повеќе

И покрај сите обиди, темата „Закон за јазиците" не „лепи".

повеќе

Дали ние, луѓето, сакаме да продолжиме да живееме добро и безбедно на оваа планета?

повеќе