Рано утрово

Изгаснат пожарот во струмичкиот трговски центар „Глобал“ - штетата огромна

Пожарот, кој избувна синоќа по 23 часот во Трговскиот центар „Глобал" во Струмица е изгаснат рано утринава, а на одредени места во внатрешниот дел, каде се сместени поголем број тезги и продавници се уште тлее оган и повремено се појавуваат мали пламени јазици.

Од тоа што може да се забележи на местото на пожарот, изгорени се повеќе од десет продавници, внатрешниот дел каде е сместен пазарот и тезгите во најголем дел е изгорен, зафатен е супермаркет во внатрешноста, а пламените јазици зафатиле и делови до третиот кат од трговскиот центар.

Забележливи се купишта изгорен материјал, стока и вода на сите страни, а местото го обезбедува екипа на Територијалната противпожарна единица од Струмица која интервенира на места каде се појавуваат пламени јазици и внимава да не се активира и прошири огнот.

Неколкумина сопственици на продавници и тезги немо го набљудуваат објектот.

Градоначалникот на Струмица Коста Јаневски рече дека материјалната штета е голема, а за среќа нема повредени.

Тој информира дека ноќта во гаснењето учествувале и противпожарни екипи од околните градови и возила на ЈПКД „Комуналец".

Според очевидци, пожарот веднаш се проширил. Започнал од првиот дуќан.

Местото на пожарот го обезбедува полицијата и приодот околу него е обележан со лента. Засега не се знаат причините за пожарот, во кој е причинета голема материјална штета.

МИА

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе