Исчезна жена од Трубарево, имала здравствени проблеми

Вчера во 18:00 часот во Полициска станица Гази Баба Б. К. (43) од Скопје пријавила дека од нејзиниот дом во село Трубарево, скопско се оддалечила нејзината сестра Г.С.(40), која имала здравствени проблеми.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе