Во Скопје

Исчезна турски студент

Завчера во 10,40 часот во Полициската станица Бит Пазар М.И.(26) вработен во Турска амбасада, пријавил дека од интернатот на „Балканскиот Универзитет" лоциран на улицата „Прохор Пчински" се оддалечил студентот Б.М.А.(21) државјанин на Р.Турција.

Се превземаат мерки за пронаоѓање на лицето. Исчезна турски студент!

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе