Исчезна девојка од скопско

Министерството за внатрешни работи информираше дека вчера во 16:00 часот во полициското одделение Сарај 47-годишниот Т.С. од село Крушопек, скопско, пријавил дека од домот се оддалечила неговата 20-годишна ќерка М.С.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето, велат од полицијата.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе