Исчезна 63-годишна кумановка

Шеесет и тригодишна жителка на Куманово исчезнала, а кумановската полиција презема мерки за нејзино пронаоѓање.

Случајот во полиција вчера го пријавил нејзиниот 61-годишен сопруг Р.М, кој изјавил дека неговата сопруга се одалечила од дома во непознат правец. 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе