Инвеститори во Струга граделe зграда без дозвола

Полицијата во Струга поднесе кривична пријава против една фирма и против пет лица за бесправно градење.

Како што информираат од МВР, во текот на 2019 тие како сопственици и инвеститори почнале да градат објект на улицата „Мислешески пат“ во Струга, а немале дозвола за градба.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе