Индиски државјани со нелегален престој приведени во Тетовско

Во текот на вчерашниот ден во Тетовско во два наврати околу 12 часот и 50 минути и 14 часот и 40 минути приведени шест лица од Индија кои немале соодветни документи и нелегално влегле во Северна Македонија. Ова е втор случај за два дена во тетовско да се откриваат индијски државјани кои незаконски влегле во државата.

Во непосредна близина на наплатната станица Желино, полициски службеници привеле шест лица од Индија, кои се превезувале во два автобуси на гостиварски автобуски превозник. Индијците, од кои тројца на возраст од 22, потоа 26, 37 и 39 години, поради илегален влез во нашата земја и непоседување на потребните документи биле спроведени во Полициската станица за граничен премин Табановце, информира портпаролот на СВР Тетово, Марјан Јосифоски.

Пред два дена тројца Индијци беа приведени во Тетово откриени на булеварот „Видое Смилевски-Бато". За сите е покрената постапка за реадмисија во нивната држава

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе