Инцидент меѓу две семејства кај старата градска болница во Скопје, интервенирала и полицијата

Во близина на болницата за хируршки болести „Св. Наум Охридски“, поранешна градска болница, во Скопје вечерва дошло до нарушување на јавниот ред и мир од страна на членови на семејства при претходно случена сообраќајна незгода во која според првичните сознанија било удрено дете, информираат од МВР.

Двете семејства прво вербално, а потоа и физички се пресметале по што интервенирала полицијата.

Екипи на Министерството се излезени на увид на лице место со цел утврдување детали за настанот.

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе