Имале решенија за изолација, а со фалсификуван ПЦР тест се обиделе да излезат од државата

СВР Куманово поднесе кривични пријави против А.К. (25) и А.К. (31) од Куманово, Е.М.(32), А.О. (20), М.А. (36) од Струмица и С.Р. (21) од Скопје поради постоење сомневање дека фалсификувале  исправа и за непостапување според здравствените прописи за време на епидемијата.

Пријавените, кои имале решенија за домашна изолација, при контрола од полициски службеници, на излез од државата на граничниот премин Табановце покажале фалсификувани негативни ПЦР тестови.

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе