Скопје

Хашиш и марихуана пронајдени кај дилер на дрога

Дилер на дрога од Скопје бил уапсен откако полицијата кај него пронашла поголема количина на дрога и пари, информира МВР.

СВР Скопје против Н.Ш. (39), поденсе кривична пријава за неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурзори.

Според полицијата, завчера бил извршен претрес во домот на Н.Ш. од каде биле пронајдени и одземени алуминиумска фолија со растителна материја, две поголеми и две помали паковки, една најлонска кеса со растителна материја пресувана во разни форми, 10 пакувања со грутчеста-прашкаста материја, една паковка со прашкаста материја, неколку паковки со 27 таблети во разни бои и форми, електричен блендер и пластичен сад со остатоци од непозната материја.

При претресот над Н.Ш. биле пронајдени 23 банкноти во апоени од 2.000 денари, 56 банкноти во апоени од 1.000 денари, 16 банкноти во апоени од 500 денари.

Вештачењето констатирало дека материјалот во пресувана форма со вкупна нето маса од 447 грама е хашиш, а останатиот растителен материјал со вкупна нето маса од 50 грама претставува марихуана. За преостанатиот доставен материјал дополнително ќе биде направено вештачење.

За случајот е известен дежурен Јавен обвинител, од кого се добиени насоки за натамошно постапување.

 

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе