Граната од Втора светска војна пронајдена на локалитетот Стоби

Граната од постар тип (Втора светска војна) биле пронајдена на локалитетот „Стоби“.

Од полицијата информираат дека случајот кај нив е пријавен вчера во 15 часот од страна на работници кои го чистеле патот. Известен бил пиротехничар од ДЗС за нејзино подигање.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе