Граѓанин на Катар пријавил инцидент со неговиот син, а потоа го нападнал претседателот на клубот

Синоќа Ј.Х.Џ.Х.А.Т.(43) од Катар пријавил дека додека неговиот малолетен син тренирал фудбал на игралиште во Скопје, бил турнат од страна на тренерот М.К..  Полицијата против М.К. поднела соодветен поднесок.

Ѓ. Х. (46), претседател на клубот, пријавил дека по завршување на фудбалскиот тренинг, на излез од игралиштето, бил физички нападнат од Ј.Х.Џ.Х.А.Т.. Полицијата извршила увид по што бил известен и јавен обвинител. Се работи на целосно расчистување на случајот.

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе