Гостиварец точел бензин и платил со фалсификувани евра

Кривична пријава против А.А.(49) од Гостивар, поднесе СВР Тетово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „фалсификување пари".

На 30.03.2022 на бензинска пумпа во Гостивар, при наплата на гориво, пријавениот употребил фалсификувана банкнота од 100 евра.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе