Гостиварец точел бензин и платил со фалсификувани евра

Кривична пријава против А.А.(49) од Гостивар, поднесе СВР Тетово поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „фалсификување пари".

На 30.03.2022 на бензинска пумпа во Гостивар, при наплата на гориво, пријавениот употребил фалсификувана банкнота од 100 евра.

Римскиот политичар и филозоф, Марк Тулиј Цицерон, во I век пред н.е. укажал дека „кога немате основа за аргумент, злоставувајте го тој што ве обвинува“.

повеќе

Со појавата не енергетската криза многу земји отстапија од зацртаните планови за намалување на емисиите на стакленички гасови.

повеќе

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе