Облак од густ темен чад ги вознемири граѓаните

Гори деловен објект во Скопје, на терен 8 противпожарни возила (ФОТО)

Екипи на Противпожарната единица се на терен и интервенираат со 8 возила во запален деловен објект во близина на булеварот „Водњанска“ во Скопје. Според првичните информации, се работи за објект во кои имало гуми, а од пожарот што избувна густ темен облак од чад се издига над местото каде настанал пожарот. 

Од противпожарната единица информираат дека екипите се на терен и подетални информации ќе има по локализирање на пожарот. 

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе