Царинска управа

Голема заплена на Табановце - 13,3 килограми злато и 30.000 евра (ФОТО)

Цариниците од граничниот премин Табановце денеска во автобус на влез во Македонија открија и привремено запленија 13,3 килограми злато и непријавени 30.000 евра. Запленетото злато е со проценета вредност од над 600.000 евра.

 

Автобусот бил со македонски регистарски ознаки на редовна линија од Пореч, Хрватска, до Гостивар. При прегледот со мобилен скенер воочени биле неправилности во кровната конструкција, каде се пронајдени разновиден златен накит и златни плочки во правилна и неправилна форма. Непријавената стока е предадена на Одделението за истраги за понатамошна постапка.

Дополнително, кај еден од возачите беа пронајдени и одземени непријавени 30.000 евра, за кои е изготвен записник за девизен прекршок, соопшти Царинската управа.

 

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе