Голема акција нa Царината и на МВР, заплена на режан тутун по пазарите и складиштата (ФОТО)

Во тек е голема акција за заплена на режан тутун по пазарите и други простори за складиран режан тутун, соопшти Царинската управа.

 

Управата информира дека деталите ќе бидат соопштени по завршување на акцијата.

Продолжува успешната соработка со Одделот за криминалистичка полиција при МВР и Пазарниот инспекторат, наведува Управата. 

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе