Голем пожар кај Ораовец

Горат шеесетина хектари багремова шума, нискостеблести растенија и трева кај селото Ораовец во општина Чашка.

Во гасењето на пожарот учествуваат 40 луѓе, од противпожарните бригади на Велес и Чашка, како и вработени во ШС Бабуна. Претходно во гасењето на пожарот беа вклучени и хеликоптери од армијата, но поради ноќта, тие се повлекоа, информираат од велешката противпожарна единица.

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе