Сообраќајна контрола

Голем број казнети возачи кои не пропуштиле пешаци

Секојдневните сообраќајни контроли продолжуваат, а МВР често пати информира и за казнети возачи кои не им дале предност на пешацитети. Во текот на вчерашниот ден казнети се 99 пешаци. 

За време на  пет часа, во периодот од 12 до 17 часот казнети се 99 возачи кои не  пропуштиле пешаци на пешачки премин, информира МВР.

Од Министерството за внатрешни работи најавија дека се продолжува со засилените акциски контроли и апелираат до возачите секогаш да ги пропуштаат пешаците, односно да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи. Апелираат и до пешаците да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и да го минуваат коловозот на обележан пешачки премин затоа што непочитувањето на сообраќајните правила ќе биде санкционирано.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе