Германец кој престојувал во Скопје, пријавил дека неговата ќерка се оддалечила од домот со нејзиниот љубовник

Вчера во 21.30 часот во полициската станица Ѓорче Петров, Џ.Р.(36) од Германија, со моментален престој во Скопје, пријавил дека неговата ќерка Р.Р.(15) се оддалечила од домот со С.Н., со кого била во љубовна врска.

„Според пријавеното, таа најверојатно заминала во Куманово или во Р.Србија. По извршени службени проверки било утврдено дека лицето, во моментот на пријавување, веќе ја имало напуштено државата. Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето“, информираат од МВР.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе