При соораќајна контрола во регионот на Тетово и Гостивар

Фатени на радар како возат со 212 и 200 километри на час

За време на сообраќајната контрола во регионот на Тетово и Гостивар, полицијата регистрира и возење со огромна брзина - еден возач возел со 212 километри на час, друг со 200 километри на час, а вкупно 120 возачи ја пречекориле дозволената брзина.

Вчера, во периодот од 12.00 до 20.00 часот, на подрачјето на СВР Тетово спроведена е акциска контрола за брзина, во која вкупно биле откриени и законски санкционирани 120 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина, од кои 101 на поширокото тетовско и 19 на гостиварското подрачје, информира МВР.

Исто така, во текот на вчерашниот ден во овој период реализирана е и акциска контрола за управување возила под дејство на алкохол. Во оваа акција санкционирани биле четворица возачи од Тетово кои управувале возило со присуство на алкохол повеќе од дозволеното, констатирани се и 48 други видови прекршоци од кои најмногу управување без возачка дозвола, возачи-почетници како и друг вид на прекршоци.

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе