Фатен скопјанец баран по потерница

Полициски службеници од Оперативниот тим потраги денеска во 14:45 часот во Скопје го лишија од слобода скопјанецот М.Д. (52), баран со потерница од Основно јавно обвинителство.

Како што информираат од МВР, лицето ќе биде предадено на ОЈО за понатамошна постапка.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе