Фатен осуденик баран по потерница

Вчера во 16:00 часот од страна на полициски службеници од ПС-Тетово приведен е Џ.М. (24) од Тетово кој се барал со потерница од Основен суд Тетово за издржување на казна затвор во КПУ-Затвор Тетово. 

Од МВР соопштуваат дека лицето е спроведено во казнено поправната установа.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе