МВР го спроведе во Истражниот затвор во Шутка

Фатен Кобра, осомничениот за убиството на Мартин Јанушев

Полицијата вечерва го обезбеди Филип Секуловски Кобра, осомничениот за убиството на младиот фудбалер Мартин Јанушев кој е во бегство речиси две години, дознава МКД.мк. 

Секуловски се бараше по потерница од МВР, според и во моментов е во Истражниот затвор во Шутка. 

Мартин Јанушев беше убиен на 3 ноември 2017 година кога беше застрелан пред неговиот дом во населбата Аеродром. 

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе