МВР го спроведе во Истражниот затвор во Шутка

Фатен Кобра, осомничениот за убиството на Мартин Јанушев

Полицијата вечерва го обезбеди Филип Секуловски Кобра, осомничениот за убиството на младиот фудбалер Мартин Јанушев кој е во бегство речиси две години, дознава МКД.мк. 

Секуловски се бараше по потерница од МВР, според и во моментов е во Истражниот затвор во Шутка. 

Мартин Јанушев беше убиен на 3 ноември 2017 година кога беше застрелан пред неговиот дом во населбата Аеродром. 

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе