Eкстрадиционен притвор од 30 дена за силувачот од Косово

Во врска со приведувањето на странски државјанин А.С. од Косово од страна на Судија на претходна постапка при Основен суд Куманово на лицето А.С. (25) од Косово му e одреден екстрадиционен притвор од 30 дена, по што e транспортиран во Казнено поправната установа - Затвор Скопје.

А.С. бил приведен на 12 септември во 18 часот на граничен премин „Табановце“, бидејќи при пасошка контрола било утврдено дека се наоѓа на стоп-листа поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело силување.

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе