Рано утрово

Двојно убиство во Скопје

Три часа по полноќ се случи двојно убиство во скопската населба Топанско Поле, на булеварот „Македонско - косовска бригада“. Жртвите се убиени во автомобил. Полицијата врши увид на местото на убиството.

Според извори од МВР за телевизијата Алсат, убиени се лицата Африм Бериша (28) и Бурим Вардар (24).

Тие биле застрелани во автомобил марка Ситроен. 

Лекар од итната медицинска помош констатирал смрт кај двете лица. Пронајдени се чаури од огнено оружје (пиштол и автоматска пушка).

Повеќе детали не биле откриени, ниту пак за можните мотиви.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе